Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
returkartonglotteriet_kubbe

Vinner av Returkartonglotteriet

En dame fra Olderdalen ble nylig trukket ut som vinner i Returkartonglotteriet, og kan nå feire en premie på 10 000 kroner.

Dette er Returkartonglotteriet

  • Alle kan delta og vinne i lotteriet – privatpersoner, bedrifter eller organisasjoner, skoler, barnehager, idrettslag og lignende.
  • Hvert år deles det ut premier for til sammen 1,6 millioner kroner. Dette er fordelt på 120 premier på 10 000 kroner, og 4 premier på 100 000 kroner.
  • Enkeltkartonger kan være med i trekningen om 10.000 kroner. Husk også at alle type drikkekartonger kan delta (ikke kun melkekartonger).
  • For å vinne 100.000 kroner må et lodd bestå av minimum seks tomme og skylte drikkekartonger som brettes ned i den syvende drikkekartongen. Dette utgjør en kubbe. For skolemelkkartonger gjelder fire tomme kartonger i den femte.
  • Deltager skriver navn og telefonnummer på den de vil skal vinne på kartongen, og leverer denne i den kommunale innsamlingsordningen. Da har man ett lodd. For å se hvor du skal levere, se sortere.no
  • Kartonger trekkes fra 84 forskjellige steder i hele landet. Her trekkes det mellom 1 og 7 kubber/enkeltkartonger avhengig av innbyggertall, til sammen maks 188 hvert kvartal. Disse kubbene/enkeltkartongene går videre til nasjonal trekning.
  • Flere opplysninger og lotteriregler finner du på grontpunkt.no

Visste du at…

  • Utsortert drikkekartong presses til baller og selges til papirfabrikker.
  • Kartongene kvernes opp og tilsettes vann. Papirfibrene renses, tromles og presses og blir til nye papp- og papirprodukter med minimalt bruk av kjemikalier.
  • Innsamlingsmålet for drikkekartonger er å oppnå så høy gjenvinningsgrad som mulig for å redusere miljøavgiften.
slambil

Når vinter ikke lenger er vinter...

Vi opplever at mildvær om vinteren kan skape mye trøbbel i form av overflatevann. Får du vann i kjelleren eller andre områder der naturlig avrenning ikke er mulig, kan vi HJELPE 😊

VI TILBYR SUGEBILTJENESTER.

Medisiner

Medisiner

Vi får stadig inn medisiner i lag med avfallet, vi minner derfor om at ALT av medisiner SKAL leveres på nærmeste apotek.  

Kattebilde

FORENTE POTER PÅ GALSOMELEN

Forente Poter er en frivillig organisasjon som jobber innen dyrevern primært rettet mot hjemløse katter. Det er «verdenskjente», Far til Pusur som står bak organisasjon.

De hjelper katter med ulike former for akutte og alvorlige hjelpebehov, og gir de en vesentlig og varig bedring i livssituasjonen.

 

En av utfordringene de ser hos hjemløse katter er katte FIV. Katte FIV er mer og mer utbredt blant katter. Sykdommen minner om HIV hos mennesker, men kan IKKE smitte til hverken mennesker eller andre dyr.

Den siste tiden har de jobbet aktivt ved deponiet vårt på Galsomelen.

De har hittil fanget 8 katter, hvorav 1 mor m/ 4 kattunger på selve Galsomelen og 3 i området rundt Galsomelen.

Det er fremdeles katter  her. Vi ser masse kattespor, og det er observert flere kattunger på området sier Hans Halden. Kulde er en utfordring, særlig for de små kattungene. Det er foruroligende mye katte FIV blant katter i Nordreisa. Det er derfor særdeles viktig å fange villkatter med tanke på videre smitte.

Vi i Avfallsservice forsøker å legge ting  tilrette slik at Halden & co får en litt enklere oppgave med å fange kattene.

De har klart å finne fosterhjem til alle kattene de har fanget.

De fleste kommer i fosterhjem innad i fylket, men 1 katt skal helt til Hamar.

Den har fått påvist katte FIV, og må leve resten av sitt katteliv som innekatt.

Forente Poter vil fortsette å jobbe aktivt her på Galsomelen til det er tomt for katter.

brann

Brannfare

Ved sortering av næringsavfall på deponiet i romjula oppsto det en uheldig hendelse. All ære til vår observante renovatør som oppdaget og fort fikk kontroll over situasjonen.

Det viste seg å være en batteripakke, muligens slike som brukes til hodelykt, som tok fyr. Vi har friskt i minne brannen vi hadde på deponiet i sommer. Denne hendelsen kommer som en påminning om hvor VIKTIG det er å sortere avfallet riktig.

Farlig avfall skal ALDRI leveres i kontainere eller restavfall. Dette gjelder selvfølgelig både næringskunder og privatkunder.  Slikt avfall skal spesialbehandles, og skal leveres oss som farlig avfall slik at vi kan behandle og oppbevare dette forsvarlig og sikkert.