Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Kattebilde

FORENTE POTER PÅ GALSOMELEN

Forente Poter er en frivillig organisasjon som jobber innen dyrevern primært rettet mot hjemløse katter. Det er «verdenskjente», Far til Pusur som står bak organisasjon.

De hjelper katter med ulike former for akutte og alvorlige hjelpebehov, og gir de en vesentlig og varig bedring i livssituasjonen.

 

En av utfordringene de ser hos hjemløse katter er katte FIV. Katte FIV er mer og mer utbredt blant katter. Sykdommen minner om HIV hos mennesker, men kan IKKE smitte til hverken mennesker eller andre dyr.

Den siste tiden har de jobbet aktivt ved deponiet vårt på Galsomelen.

De har hittil fanget 8 katter, hvorav 1 mor m/ 4 kattunger på selve Galsomelen og 3 i området rundt Galsomelen.

Det er fremdeles katter  her. Vi ser masse kattespor, og det er observert flere kattunger på området sier Hans Halden. Kulde er en utfordring, særlig for de små kattungene. Det er foruroligende mye katte FIV blant katter i Nordreisa. Det er derfor særdeles viktig å fange villkatter med tanke på videre smitte.

Vi i Avfallsservice forsøker å legge ting  tilrette slik at Halden & co får en litt enklere oppgave med å fange kattene.

De har klart å finne fosterhjem til alle kattene de har fanget.

De fleste kommer i fosterhjem innad i fylket, men 1 katt skal helt til Hamar.

Den har fått påvist katte FIV, og må leve resten av sitt katteliv som innekatt.

Forente Poter vil fortsette å jobbe aktivt her på Galsomelen til det er tomt for katter.

brann

Brannfare

Ved sortering av næringsavfall på deponiet i romjula oppsto det en uheldig hendelse. All ære til vår observante renovatør som oppdaget og fort fikk kontroll over situasjonen.

Det viste seg å være en batteripakke, muligens slike som brukes til hodelykt, som tok fyr. Vi har friskt i minne brannen vi hadde på deponiet i sommer. Denne hendelsen kommer som en påminning om hvor VIKTIG det er å sortere avfallet riktig.

Farlig avfall skal ALDRI leveres i kontainere eller restavfall. Dette gjelder selvfølgelig både næringskunder og privatkunder.  Slikt avfall skal spesialbehandles, og skal leveres oss som farlig avfall slik at vi kan behandle og oppbevare dette forsvarlig og sikkert.

snør

Nå er snøen kommet!

Nå snør det kraftig igjen, og det vil veksle mellom mildvær og snø fremover. For at vi skal klare å tømme kontainere må det måkes både rundt å oppå kontaineren. Når mildværet kommer vil fremkommelighet være problematisk så sørg for at det er strødd eller at kontainer blir plassert slik at det er mulig å få den tømt.